Çocukluk Hayalleri Gerçeklesirken...

Geçmişimle ilgili tüm yazılarımda 90'lı yıllarda çocuk olduğum için ne kadar şanslı olduğumu söyler dururum. Tüm akranlarımın da benimle aynı düşünceleri paylaşacağına eminim.

Yerimizde duramadığımız o yıllarda müzik, hayatımızda farklı bir yer kaplıyordu. Dünyadan habersiz çılgınca oynadığımız şarkıları radyolarda veya televizyonlarda bir kez çalsın diye bekler, duyduğumuzda da kenimizi dünyanın en mutlu insanı adlederdik.O dönemin bir çok popüler şarkıcısının yanında iki kişiyi yere göğe sığdıramaz, onların parçalarını bir ayrı severdik. Burak Kut ve Tarkan

Burak Kut'u 1999 yılında  babamın şark görevi dolayısıyla ikamet ettiğimiz Muş/Malazgirt'te ilk kez canlı dinlemiştim. O dönem kendisi yakın bir yerde askerlik yapıyordu ve tüm askeri birlikleri ve sosyal tesisleri gezerek moral gecelerine katılıyordu. Kendisinden o zaman imzalı fotograf da almıştım.O fotografı hala hatıra kutumda saklarım.





Fakat Tarkan'ı ne görme ne de canlı izleme fırsatı bulamamıştım ta ki geçen çarşamba akşamına kadar...

Fanta Gençlik Festivali kapsamında 27 Haziran akşamı Konya M1 Alışveriş Merkezinde gerçekleşen Emre Aydın ve Tarkan  konserine hem arkadaşların ısrarı hem de çocukluğumun idolü olan bir sanatçının konserine gitme heyecanıyla çocukluğumu da alarak gittim.

Umduğumdan büyük bir kalabalık vardı diyebilirim. Önce Emre Aydın'ın sevilen şarkılarından yaklaşık 10 tanesini dinledikten sonra muhteşem sahne gösterileri  ve Tarkan'ın gerçekten çok iyi bulduğum sahne performansıyla dolu dolu 2 saat geçirdik.



Konserden sonra şunu fark ettim ki çocukluğumdan bu yana müzik zevkim çok değişmiş. Popüler tarz dışında tabiri caizse yerine oturmuş müzik türlerini daha sever olmuşum. Ama yine de çocukluğumun kocaman dünyasında bir dileğimi biraz geç de olsa gerçekleştirmiş olmanın sevinci var ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder