Deja Vu - John Hart

Koridor Yayıncılık 410sf. 22 TL
Zaman mekan kavramının iç içe girdiği romanlar her daim ilgimi çekmiştir. Açıkçası bu romanı da bana aldıran ismi oldu fakat alma nedenimi kitapta bulamayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim.

Suçsuz olduğu halde babasının cinayetiyle itham edilen, yıllardır iki yabancı gibi olduğu kardeşi, mutsuz olduğu eşi, acımasız iş arkadaşları ve bir türlü kavuşamadığı sevgilisinin arasında hayatta kalmaya çalışan bir avukatın hikayesi. Tahminimce bu avukatın geçmişteki olaylara dalıp giderek günümüzle babasının öldürülmesine uzanan olaylarla  bir bağlantı kurmaya çalışması çeviren tarafından Deja Vu isminin verilmesinin nedeni olabilir.

Bu hayal kırıklığı sadece alırken beklentim olan konuyu bulamamış olmak fakat okuduktan sonra "iyi ki okumuşum!" dediğim romanlardan biri. Betimlemeler çok ayrıntılı ve konu bu yüzden yavaş ilerliyor. Bu da fazlasıyla romanın dünyasına sizi çekmeye yetiyor. Aksi taraftan da hızlı okuması olan biri olmama rağmen bitirme süremin uzun olması bu durumun sonucu...

Sonuç olarak iyi bir betimleme ve karakter tahlili okumak isteyenler için kaçırılmayacak bir roman. Romanın New York Times Bestseller olduğunu da söylemeden geçmeyelim.


ARKA KAPAKTAN

"SAYFALARI ÇEVİRİRKEN NEFESİNİZİN KESİLDİĞİNİ HİSSEDECEKSİNİZ" Wall Streer Journal



"HART GÖZ ALICI YENİ BİR YETENEK" Entertainment Weekly



Bir anın gerçekliğine inanıp kimseye anlatamadığınız oldu mu?



Work, bir yandan babasının cinayetiyle ilgili sır perdesini kaldırmaya çalışırken, diğer yandan Barbara ile zoraki evliliği, gizemli sevgilisi ile mutsuz kaçamağı ve duygusal bir travma yaşamış olan kızkardeşi Jean arasında gidip gelmektedir.



Bu arada güzel ve zeki bir dedktif olan Mills, aleyhinde ne kadar delil varsa toplayıp Work'u babasının katili ilan eder ve köşeye sıkıştırmaya çalışır. Work gerçeklerin peşinden gittikçe eski yaralar kanayacak, geçmişte aldığı kararların sonuçları ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.



John Hart'tan doyurucu karakter tahlilleri içeren sürükleyici bir polisiye hikaye.



Deja Vu,25 dile çevrildi, 31 ülkede okuyucuyla buluştu. Publisers Weekly tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi.En iyi ilk kitap dalında Edgar ödülüne aday oldu. Macavity,Barry,Anthony, SIBA ve Gumshoe ödüllerini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder