Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer - Laurent Gounelle

İsmiyle cezbeden romanlar karışık raflar arasında okumaya değer kitap bulmaya çalışanların çekim alanlarına girebilmeleri açısından her zaman daha avantajlı. Eğer arka kapağında cezbedici bir konu da varsa kendini sattırmayı da başarıyor. 

Pegasus Yayınları 447 sf. 20 TL 

İntihara birkaç adım kala Alan Greenmor, esrarengiz bir adam tarafından intihardan vazgeçirilir ve bir anlaşma yapmaya zorlanır. Kaybedeceği hiçbir şeyi olmadığını düşünen Alan, bu anlaşmaya göre esrarengiz adamın söylediği her şeyi yapmak zorunda kalır. Bir süre sonra durumdan hoşnut olmakla hoşnut olmamak arasında gitgeller yaşadığını fark eder ve özgür olmanın tek yolunun adamın  verdiği görevlerin hepsini ne kadar zor olursa olsun sonuna kadar yapmak olduğunu fark eder. Sonra ise işler tamamen kontrolden çıkmaya başlar...

Kitap hem roman hem de kişisel gelişim tadında olduğu için okuma süreci gayet keyifli ve sürükleyici oldu kendi adıma. Yazarın diğer kitabı Mutlu Olmak İsteyen Adam da okunmayı bekliyor. 

       "Büyük problem diye bir şey yoktur. Küçük insanlar vardır yalnızca"
     "Her an bizi en iyi tercihimiz olduğunu kabul ettiği şeyi benimsemeye yöneltiyor. Yani, yaşamakta olduğun her durumda, beynin yapmayı bildiğin şeyler arasından ona en uygun geleni, sana en fazla yarar getireni seçecektir." 
      "Hayat bir teori değildir. Alanda yaşanan deneyimin erdemine inanırım ben ancak. Bir insanı değiştirmek için  tek doğru olan budur. Geri kalan her şey laf kalabalığı ya da entellektüel mastürbasyondur." 
    "İkinci Dünya Savaşı sırasında toplama kamplarından kurtulanlar üzerine çok araştırma yapıldı. Bunlardan biri, hayatta kalanların hemen hemen hepsinde ortak bir özellik olduğunu gösterdi : Kendi kafaları içinde özgür kalmak !! Örneğin gün boyu yiyecek küçücük bir ekmek parçaları varsa, kendilerine şöyle diyorlardı: Bu ekmeği dilediğim zaman yemekte özgürüm. Onu ne zaman ağzıma atacağımı seçmekte özgürüm."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder