Bir Kayıp Denizci - Gabriel Garcia Marquez

Bir solukta okunan az sayfa olsa da sizi olayın içerisine tümüyle alabilen nadir kitaplar vardır. İşte öyle kitaplardan biri ile tanıştım.

Can Yayınları - 109 sf. - 9,50TL


Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in kitaplarıyla ilgili bir çok öneri almış olmama ve kitapçılarda hep çok satanlar listesinde adını görmeme rağmen hiç okuma fırsatım olmamıştı. Bu duruma son vermenin zamanının geldiğini düşünerek ve konusunun ilgimi çekmesinden dolayı elim bu kitaba gitti. 

1955'te Kolombiya Deniz Kuvvetleri'ne ait muhribten hava muhalefeti nedeniyle suya düşen 8 denizciden biri olan (tek kurtulan kendisi) Luis Alejandro Valesco'nun denizde ufacık bir salda yaşadığı 10 günün gerçek hikayesini anlatıyor kitap. Marquez, kurtulduktan sonra çok meşhur olan Valesco ile yaptığı röportaja dayanarak birinci ağızdan kaleme almış bu anlatıyı. 

Size tavsiyem benim gibi kitabı yalnız ve sessiz bir ortamda okumanız. Bu karakterin yalnızlığını özümseyip empati yapmanıza çok faydası olacaktır. Çünkü açlık susuzluk, yalnızlık, umut ile umutsuzluğun arafında bulunma, hayvansal içgüdüler vb. duyguları anlamak gözünüzün önüne görüntü yönetmenliğini zihninizin yaptığı bir filmi getirecektir. 

İyi okumalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder