Küçük Mutluluklar

Farklı bir şehirde olmanın anlaşılamaz duygusu içinde iken geçen hafta beni çok mutlu eden bir kargo aldım.

Fermina daza kendi blogunda 50. takipçisine hediye etmeye karar vermiş. Ne şans ki  50. takipçisi ben olmuşum. Hemen adresimi isteyen bir mesaj yazmış bana. Önce evimin adresini verdim fakat daha sonra şu anda Bursa'da stajda olduğumu yazılarımdan öğrendiği için ikinci bir adres alarak daha kısa sürede elime geçmesini istemiş.

Kargomu teslim aldıktan sonra hemen sokak ortasında açmak istemedim. Yakınlarda 1491 yılında yaptırılmış tarihi Kozahan vardı. İftara yakın bir vakit olduğu için çok da kalabalık değildi. Hemen kendime sessiz bir köşe bulup büyük bir heyecan ve merakla paketi açtım. 



Gördüklerim karşısında Fermina daza'nın küçük bir hediye göndereceğim dediğinde ne kadar alçak gönüllü davranmış olduğuna şahit oldum. Seçtiği hediyelerin gerçekten güzel olmasının yanısıra tam da bana hitap eden hediyeler olması beni çok mutlu etti.

Fermina daza benim maraton adını verdiğim 100 Temel Eseri bitirme hedefimle ilgili yazılarımı okumuş olacak ki ilk hediyem hedeflerden biri olan Turgenyev'in Babalar ve Oğullar kitabı olmuş.

İkinci hediyem kitaplardan notlar almak ve farklı bir şehirde olmamdan dolayı izlenimlerimi yazmak için bir not defteri.

Üçüncü hediyem ise bana Ankara'yı hatırlatması için Anıtkabir kitap ayracı. Fakat nasıl bir tesadüftür ki şu anda kullandığım kitap ayracı da tam da üçüncü hediyemin aynısı...


Son olarak da benim için incelik gösterip aldıklarını demin ifade ettiğim nedenleriyle anlatmak için bir kartpostal göndermiş.


Hayatımda ilk kez tanımadığım birinden böylesine düşünülmüş hediyeler aldım. Hayat böyle jestlerle, böyle küçük mutluluklarla güzel. Ayrıca blog, internette vakit öldüren bir çok gereksiz şeyin aksine bu  mutluluklardan kopmamayı sağlıyor...

Bu yazıyı okuyanların nezlinde Fermina daza'ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum...

2 yorum:

  1. ahhahahaha! ayracı hem çok iyi tutturmuşum hem de kötü olmuş! yedeği oldu artık, kaybedersen falan :)

    güle güle kullan, severek oku :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir düşünce güzel hediyelerle taçlandırılmış.niye ben düşünemedim dedirtti gerçekten.

    YanıtlaSil